Tromp Willem zag zijn uitval met de b-pion onverwacht rijkelijk beloond. De counter van Eelke Heidinga pakte faliekant verkeerd uit, zodat de Urker freewheelend naar het einde toe kon werken.

Aan bord 1 moest Rob in de thuiswedstrijd tegen Philidor 2 zijn meerdere erkennen in Marcel Vermaat.

In de wedstrijd tegen Philidor 2 speelde ik onderstaande aardige partij.

Klaas viel op het laatste moment in voor de zieke Tomp Willem en kweet zich naar behoren van zijn taak in de bekerwedstrijd tegen BOB. In mijn analyse voerde ik enkele zetten verkeerd in en prompt belandde mijn engine in een spectaculair eindspel dat ik ook maar meteen meegepakt heb. Kortom: wat er niet gebeurde in deze partij was wellicht net zo interessant als wat er wél gebeurde.

Nico bracht maandag het beslissende punt binnen in de bekerwedstrijd tegen BOB. Het was een bloed-zweet-en-tranenpartij waarin wit naar een opmerkelijke afruil plotseling gewonnen in plaats van verloren bleek te staan. De varianten komen uit de engine van Nico, de vraag- en uitroeptekens bij zet 18, 19, 25 en 28 zijn van mij. Na de 25ste zet gaf ik nauwelijks meer iets om wits kansen, maar het bleek mee te vallen. Zwart verovert een pion waar hij niet veel, en had 'm op de 28ste zet weer kunnen verliezen waarna een remise-eindspel zou zijn ontstaan. Nadat Nico dat over het hoofd zag en een afwikkeling naar een eindspel van paard tegen loper in ging, bleek het witte paard ineens veel sterker dan de zwarte loper en verloor zwart have en goed.